Matrioszka Rosyjskie Delikatesy
- Wędliny (m.in. kiełbasa z łosia czy z dzika)
- Mrożonki (np. rosyjskie pielmienie m.in. z warzywami, wołowiną, baraniną,
- Przetwory mleczne: masła, jogurty, sery (adygejski, suluguni)
- Lody i słodycze (Tort Kijowski)
- Napoje
- Miody
- Krewetki, mule i suszone kalmary
- Suszone ryby, np. leszcze, stawridę, byczki i koriuszkę oraz konserwy rybne
- Kiszone warzywa, musztardy, w tym słynna Musztarda Kozacka i majonezy oraz sosy i przetwory warzywne
- Kawior (czarny i czerwony kawior z bieługi, jesiotra i łososia)
- Wódka „Bieługa” (najwyższej jakości i czystości alkohol; woda używana do produkcji „Bieługi” pochodzi z lodowców, destyluje się ją minimum siedem razy)
- Pieczywo, np. chleb Borodinski, pachnący kolendrą ciemny chleb żytni na zakwasie.
Wszystkie artykuły mają rosyjskie etykiety i recepturę, są wytwarzane w Rosji, Białorusi, na Ukrainie, w Azerbejdżanie i Gruzji.
Matrioszka Rosyjskie Delikatesy
ul. Wąwozowa 2 / C
02-776 Warszawa
tel. 608 436 100pon.-pt. 10-19, sob. 10-17
www.matrioszka.waw.pl