Przystanek Piekarnia Wąwozowa
Własne receptury, naturalny zakwas i dawne metody rzemieślniczego wypieku (jak przystało na wielopokoleniową firmę założoną w 1959 r.). Atrakcyjne wnętrze wg oryginalnego projektu Macieja Kurkowskiego (proszę zwrócić uwagę choćby na dębowe lady ekspozycyjne obłożone białymi płytkami ceramicznymi, które przywodzą na myśl tradycyjne piece kaflowe). Oto miejsce, w którym klasyka spotyka nowoczesność: pierwszy na Ursynowie Przystanek Piekarnia. Prawdziwy raj dla smakoszy wypieków.
Oprócz doskonałego polskiego chleba zakupimy tu pieczywo i słodkości z wielu zakątków świata. Podstawę oferty stanowi szeroka gama tradycyjnego pieczywa razowego na zakwasie z wielofazowej fermentacji. Są również wypieki żytnie bez dodatku drożdży. Jest nawet chleb bez mąki i pszenicy z nasionami Chia, czy też rzadko spotykane ciasteczka, które mają więcej protein niż cukrów. Ciekawe uzupełnienie oferty stanowią świeżo mielona kawa, desery, kanapki, tarty, czy hummus (posiłki można spożywać na miejscu).
Jeśli “wypiekom” z mrożonego ciasta mówisz nie, z pewnością docenisz jakość oferty Przystanku Piekarnia. Odwiedź lokal na Bazarku Kabackim i powołaj się na półrocznik Dorado - przy pierwszej wizycie otrzymasz niespodziankę!